Geslaagde NDB Ranking dag in Leiden.

Voor het eerst in 9 jaar had de DBBR het genoegen weer een nationaal ranking toernooi te mogen organiseren. Hoewel de totale opkomst van de deelnemende darters iets onder de verwachting bleef, werd het als NDB Ranking Open Bollenstreek/Rijnland aangekondigde toernooi een succes. Mede door de inzet van zo’n  30 DBBR en NDB vrijwilligers die de organisatie vlekkeloos hadden voorbereid en later ook bleek uitgevoerd te hebben, werd het een leuke dag in het machtige ECC Gebouw naast Holiday-Inn waar 88 dartbanen opgesteld stonden. Tussen de 368 deelnemers bevonden zich buiten regionale (top) spelers ook nationale kanonnen, die strijden een plek in het nationale team. Ook 13 rolstoel darters streden om de titel in de WDDA bond.

Van de regionale jeugdspelers deden Lola Hadderman,winnaar verliezers ronde meisjes, zij speelde trouwens haar 1e toernooi, Dinand Hoek, winnaar van de verliezers ronde aspiranten en Lars Plaisier trotse winnaar bij de aspiranten, van zich spreken.

Bij de senioren was er een finale plek weggelegd voor de in de B categorie uitkomende Wouter van Ommeren. De Enjoy speler, die eerder op de dag bijna een 9-darter gooide, verloor deze finale met 4-0. Bij de dames reikte Rilana Erdades als Leidse troef het verst. De kwartfinale was voor haar het  eindstation in het toernooi waar topper Aileen de Graaf winnares werd. In de A categorie heren kwam Johan van Velzen als enige sheet winnaar van de DBBR spelers, het verst door o.a. Willem Mandigers te kloppen. In de kwart finale boog hij echter met 0-4 voor nationale topper Toon Greebe.  Voor een uitgebreid  verslag en alle individuele uitslagen, raadpleeg de site van de Nederlandse Dartbond (NDB.nl )

Tussen de huldigingen door, was er nog een bijzonder moment ingebouwd door toernooidirecteur Gerrit Wijnands. Met mooie woorden werd secretaris van de DBBR, Wim Huka en binnenkort aftredend vanwege gezondheidsredenen, vereerd met het ere-lidmaatschap van de DBBR . Bijna 25 jaar heeft hij zich verdienstelijk gemaakt voor zowel de NDB als DBBR in diverse functies. Een meer dan terechte beloning wat door alle aanwezigen met een ovationeel applaus werd beloond.

Rond 18.00 uur kwam er een einde aan een lange maar mooi evenement wat door de professionele hulp van Super Sound uit Leiden, dartbanen leverancier Gerry Walters uit Belgie, beveiliging ,mastercaller Marco Meyer, medewerkers ECC en de al eerder genoemde 30 vrijwilligers van de DBBR en NDB een succes werd. Hieronder een uitgebreide fotoreportage met dank aan Evert Zomer Fotografie.