DBBR FINALEWEEKEND 2017/2018

Beste Leden,

Nog 1 competitie wedstrijd te gaan en dan is het seizoen 2017-2018 weer ten einde.

De meeste kampioenen zijn inmiddels bekend. Iedereen van harte gefeliciteerd !

Vrijdag 25 mei beginnen we met het Finaleweekend in de Katwijkse dartvereniging. We spelen vrijdag avond de bekerfinale en de algemene kampioenschappen voor de 1e divisie. Zaterdag 26 mei de algemeen divisie kampioenschappen voor de 3e en 4e divisie en Zondag 27 mei de promotie/degradatie wedstrijden en de algemeen divisie kampioenschappen voor de 2e divisie.

Vrijdag avond zijn de deuren vanaf 19.00 uur geopend en starten de wedstrijden om 20.00 uur.

Zaterdag en Zondag is de KDV geopend vanaf 09.30 uur en starten de wedstrijden om 11.00 uur.

Ik wens alle teams veel succes met hun laatste wedstrijden.

Sportieve groet,

Sandra de Winter

Kwalificatiewedstrijden Nederlands Team 2016

NLteamNDBVanaf vorig seizoen is het voor alle aangesloten lidorganisaties mogelijk om spelers af te vaardigen naar kwalificatiewedstrijden voor de Nederlandse selectie! Deze spelers krijgen dus een unieke kans om in de Nederlandse selectie te komen! Het kwalificatietoernooi zal altijd aan het einde van het seizoen georganiseerd worden en hiervoor worden de eerstvolgende acht heren en vier dames uitgenodigd van de NDB ranking die zich net niet rechtstreeks via de NDB Ranking geplaatst hebben. Normaliter zijn dat de nummers 7 t/m 14 bij de heren en de nummers 4 t/m 7 bij de dames.

Daarnaast mogen aangemelde lidorganisaties dus maximaal twee heren en maximaal twee dames afvaardigen naar het kwalificatietoernooi. Het deelnemersveld kan dus bestaan uit ongeveer 54 heren en 50 dames als alle lidorganisaties de plekken invullen en alle spelers besluiten deel te nemen.

De DBBR zal nadat alle NDB rankings zijn gespeeld de twee dames en twee heren met het hoogste aantal punten op de NDB ranking aanmelden voor de kwalificatiewedstrijden t.b.v de Nederlandse selectie.  Indien 1 van deze dames of heren geen gebruik van deze kans wil/kan maken zal de eerstvolgende DBBR speler op de NDB ranking worden afgevaardigd. Om deel te nemen aan deze kwalificatie moet je wel voldoen aan onderstaande voorwaarden:

  • 18 jaar of ouder te zijn (uitgezonderd dispensatie).
  • minimaal 3 NDB Rankingtoernooien gespeeld te hebben in de Heren A categorie of bij de dames (Dutch Open telt niet mee).

In de afgelopen jaren is het selectiebeleid flink veranderd en hier komt het kwalificatietoernooi uit voort. Op deze manier krijgen ook de spelers in de subtop, die wellicht de potentie hebben om de top te halen maar dit via het NDB Rankingcircuit niet (direct) lukt, een kans op plaatsing voor de Nederlandse selectie. Zijn er vragen over het kwalificatietoernooi? Neem dan gerust contact op met de NDB via: info@ndbdarts.nl

Darts Bond Bollenstreek Rijnland © 2018
%d bloggers liken dit: