OP DIT MOMENT IS ER GEEN MEDEDELING VAN HET WEDSTRIJDSECRETARIAAT

16 – BEKERCOMPETITIE

Artikel 16

1. Deelname aan de beker is vrij voor alle teams. Om deel te kunnen nemen aan de bekercompetitie, dient men het vakje beker aan te vinken bij het inschrijven van het team voor de reguliere competitie.

2. Indien een team afwezig is zonder geldige reden ( Dit te bepalen door de wedstrijdsecretaris of het bestuur ) zal dit team en deze spelers voor de komende 2 seizoenen worden uitgesloten van deelname aan de beker .Hierop is geen beroep mogelijk.

3. Speltype bekerwedstrijden

1 x Round Robin 501 best of 9.

4 x Single 501 best of 5.

4 x Koppels 701 best of 3.

Indien gewenst kan door beide Captains in onderling overleg worden beslist om bij de singles hier een best of 7 van te maken en voor de koppels een best of 5. Dit dient wel voor aanvang van de wedstrijd te worden bepaald.

4. De winnaar van de Bekercompetitie zal in een onderlinge wedstrijd uit komen tegen de winnaar van de Eredivisie. Indien de winnaar van de Beker en de Kampioen van de Eredivisie het zelfde team zijn , zal deze wedstrijd worden gespeeld tegen de nummer 2 van de Eredivisie

5. Het team dat kampioen is geworden zal met de andere kampioenen van de lidorganisaties op een nader door de NDB aan te geven wijze uitmaken wie de Kampioen van Nederland wordt.

6. Vanaf de laatste 16 teams is het niet meer toegestaan om een invaller mee te laten spelen voor de bekerwedstrijden.

Darts Bond Bollenstreek Rijnland © 2018